Allstar Midwinter Cup - Söndag

Nu är tuneringen över!
Wow vilken helg det har varit och speciellt söndagen.
Luleå Damfotboll spelade mot ASSI en tränings match på 2x45.
Denna match slutade med innebandy siffror. Ställningen blev alltså 5-9 till ASSI.
Man märkte under matchen att det var tredje dagen som tjejerna spelade en match och att de var trötta, men tjejerna gjorde i alla fall en mycket bra insatts under matchen fast de var trötta.
Deras målvakt Mailn J gjorde en mycket bra insatts under hela matchen, tycker att hon förtjänar en stor ros för sin insatts i målet hela matchen.

Målgörare under matchen:
  • Jatta Aalto 2-2 (tvärr så råkar de tre första målskyttarna ha försvunnit ifrån mitt block, ber hemskt om ursäkt för det!)
  • Assi 5-9
Men hur gick finalen då mellan Piteå IF och Umeå IK?
Vilken match det var!!!
Umeå IKs spelare Sofia Jakobsson gjorde matchens första mål och då de spelat 35minuter och gick till halvtids vila så stod det 2-2 mellan lagen.
Vilken första halvlek det var! Båda lagen krigade verkligen.
I andra halvlek tog Umeå Ik ledningen till 3-2. Och rullade boll under resten av andra halvlek för att få tiden att gå. De spelade ut Piteå ganska länge med det, men tillsist fick Piteå tag på bollen i 34 minuten och Jennifer Novis (Piteå IF) dunkar in 3-3.

Final matchen slutar 3-3 och måste avgöras med straffar.
Domaren singlar slant och Piteå IF börjar.
  1. Jennifer Novis (PIF) bomar och bollen räddas av UIKs målvakt Caroline Jönsson
  2. Tuija Hyyrynen (UIK) sätter sin straff
  3. June Pedersen (PIF) sätter sin straff
  4. Hanna Pettersson (UIK) sätter den andra straffen för Umeå
  5. Erika Karlsson (PIF) sätter Piteås sista straff
  6. Emma Berglund (UIK) lägger den sista och avgörande straffen och sätter den i målet
Med dessa straffar så utgår Umeå IK som vinnare av Allstar Midwinter Cup i Arcushallen, Luleå.
Många grattis till Umeå IK och här kommer lite bilder på vinnarna!